Reflexológia – talpreflexmasszázs, talpmasszázs..

Mire is hasznos a reflexológia?

A talp reflexpontjait  masszírozva minden szervünket el tudjuk érni illetve minden szervünkre  tudunk  pozitív hatást  gyakorolni. A talpreflexológiai kezelés – gyógyítás a  talpunkon elhelyezkedő reflexzónák masszírozásán keresztül  feti  ki  jótékony hatását.  A kezelések alkalmával használunk gyógynövényes síkosító  krémeket ezzel is növelve a  hatást..

Talpreflexzónák

Talpreflexzónák

A talpon, a lábfejen, a tenyéren a kézháton, a nyelven, a skalpon(fejbőr) találhatók reflexzónák. Ezek mindegyike kapcsolatban van egy – egy szervünkkel.

Rengeteg problémán, betegségen segít a talpmasszázs, természetesen ha avatott ember kezével történik a masszázs.
Többek között allergiák, gyomor és bélrendszeri betegségek, tüdő és légzőszervi betegségek esetén, izületi problémák,sérvek, ivarszervi problémáknál is ajánlott gyógymód, gyógyító terápia.

Immunrendszeri betegségek, húgyúti és vesebetegségek, gyomor – bélbetegségek esetén is próbáld ki a reflexológia, talpmasszázs által nyújtott gyógyító hatásokat.

Különböző meddőséget okozó problémánál is sikerrel alkalmazható sikerrel meg tudjuk  célozni  a  petefészkeket a méhet Lehet mondani, majdnem minden betegséget okainál lehet megragadni, kezelni a talpreflexológia módszereivel. Természetesen, itt is tudni kell hol vannak a természetgyógyászat, reflexológia határai !

Relexmasszázs a talpon

A természetgyógyászat együtt alkalmaz több terápiát, mindig azt amelyik a legcélravezetőbb és hatékonyabb. A talpmasszázs-t, reflexológia-t sokszor együtt alkalmazzuk gyógynövényterápiákkal, moxa, köpölyterápiákkal, széndioxid értágító kezelésekkel, szaunával, hangtálakkal mindig azzal amit megkíván a gyógyulás.

Talpmasszázs kezelés előtt jó hatású meleg lábfürdőt venni, ez megpuhítja a talpat, könnyebben érezhetők a reflexzónák. Az illusztráción látható milyen sok terület különíthető el a talpon, látszik a belső szerveink elhelyezkedése..
Sokan azt gondolják, hogy a reflexmasszázs, csiklandós és ezért nem vállalkoznak a kezelésre. Ezt a tévhitet el kell oszlatnom , több mint két évtizedes munkámra visszatekintve még nem volt olyan aki a reflexmasszázs hatására nevetésben tört volna ki.
Talpreflexológia kezelésekre várunk Miskolc határában lévő felsőzsolcai orvos-természetgyógyász rendelőmben. ..