Csak fákon  terem így nem  lehet öszetéveszteni   semmivel!  Nagyon finom kirántva előtte a fiatal gombát olyan fél cm vastagra  kell vágni és  legalább 3  órára fokhagymás tejbe beáztatni. Ezután bebundázzuk és kirántjuk – csodálatos és egészséges. nagyon jó hatással van a bélemésztésre nagyon magas a rosttartalma az áprilisi gombát sikerrel lehet alkalmazni bélgyulladásoknál , hasmenésnél stb.

Másik elkészítési  módja : összekockázom és előfőzöm egy  olyan 30-35 percet. Ezután kevés füstöltszalonnát kiolvasztok teszek a  zsírba tárkonylevelet bőven. Ezután beleteszem a gombát és  kevés vízzel készrefőzöm, hogy a vizet  majdnem elfője. Tejfölös  habarással sűrítem,  sózom és  teszek rá  kevés őröltborsot is… van  amikor  nem  tárkonnyal  hanem bazsalikommal csinálom úgy iscsodálatos..   Hatalmas a rosttartalma ezért béltisztító hatása is van. A  piacokon  hamarosan megjelenik keresd (áprilisban) !! mondhatjuk,  hogy az  egészséges  étkezésben nagy szerepe  lehetne így a természetgyógyászatban is..

A korai egyedeknek  hattalmas víztartalma van áprilisban szinte  csöpög  belőlük a víz.

Vércukorszintcsökkentő hatása  is  ismert, növeli  a szervezetben az inzulintermelést.. Vörösvértestek összetapadását gátló  hatasa is  ismert,  imunnrendszerserkentö,  antioxidáns..

(Forr: Gombák az egészség szolgálatában 5. rész)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.