Az évi méregtelenítéshez a természetgyógyász tanácsai

Manapság divatos kifejezés a méregtelenítés. Néha azt mondom aki ma nem méregtelenít az már nem is ember..

Rájöttem legjobban méregteleníteni nem méregdrága tablettákkal lehet hanem megfelelő étkezéssel, gyógynövényekkel lehetséges.

Evés után a bőrünkön is érezni illatát, főleg télen, tavasszal nagyon jó méregtelenítő és immunerősítő. Fontos a baktérium és gombaölő hatása!! Csinálhatunk belőle tinktúrát, kivonatot..

Szuper máj és gyomorméregtelenítő az alma! Ki gondolná régen is és ma is a természetgyógyász szanatóriumokban voltak célzott almakúrák!! A frissen préselt almalé jobb a gyógyszernél ellentétben a narancslével! Próbáljunk olyan ételeket magunkhoz venni ami itthon természetes körülmények között terem!

01

Nagyon jó vese és húgyúti méregtelenítő a szőlő!! Magyarországon sok és sokfajta van. Együnk feketét, világosat és rózsaszín szőlőt!! Nagyon jó a vesetisztító hatása és a hólyagra gyakorolt tisztító hatása.

02

A szőlő jó még nyiroktisztításra is!! A nyirokrendszer méregtelenítésére ez természetesen szezonálisan ősszel van.. A szőlő magjának olaja idegeink méregtelenítője és regenerálója. Zsíros olajokat is tartalmaz és természetesen vízben oldódókat is.

03

Ím a csicsóka (ez itt épp a virága) de ha még nem láttál videómegosztónkon megnézheted! ITT  

Szegények krumplija,szemölcsös krumpli névvel illették régen. Nagyon jó béltisztító, epehajtó és a hasnyálmirigy méregtelenítője!! Cukorbetegség esetén nagyon jó hatású!!!

Csakígy a feketeretek májtisztító, méregtelenítő és epehajtó, felfúvódást csökkentő..

Természetesen léteznek homeopátas méregtelenítők is pl. a Phoenix család (máj,vese,ált.,nyirok) méregtelenítők..

A feketeribizli a lép és a vérrendszer méregtelenítője megújítója. Idevehetjük még az áfonyát is.

04

Pirosribizli a húgyhólyag és a húgyutak méregtelenítője, fertőtlenítője a természetgyógyászatban. Nagyon fontos még itt a spárga is. Figyeljük meg egy adag spárga evése után milyen ,,illatok,, terjengenek pisilés után….

05

Egy jó kiadós nyugodt alvás is méregtelenítő…

A szelídgesztenye az erek vitaminja (aescin), méregtelenítője, nemcsak a természetgyógyászatban.

Izületi méregtelenítés

Akkor rizskúra. Jobb a barnarizs de megteszi a fehér is. Párolva kell enni és a fájó izületre langyosan rátenni.

Ha izület akkor fejeskáposzta. Szelén és U vitamin tartalmánál fogva külsőleg nagyon jó gyulladáscsökkentő és méregtelenítő. Dunsztkötésben kell alkalmazni.

06

A leveleket ne főzzük meg és ne töltsük, nyersen tegyük az izületre..

Az egész természetgyógyász méregtelenítéshez vegyünk igénybe reflexológia kezelést, talpmaszázs-t. Próbáljuk a két vagy többfajta méregtelenítést öszehangolni a természetgyógyásszal. Nagyon fontos az otthoni étrendterápia és a reflexterápia összhangja..

A Gyógyforrás Természetgyógyászatban Felsőzsolcán, Miskolc mellett célzott, személyreszabott méregtelenítéseket végzünk orvos, természetgyógyász közreműködésével..

07

A reflexzónák a talpon..