Veseméregtelenítés

Nagyon jó vesetisztító, vízhajtó, veseméregtelenítő gyógynövényünk a pitypang vagy gyermekláncfű. (Videó katt.) Kálium, vas, magnéziumtartalma jelentős. Ásványi sókban is gazdag. Felhasználjuk a gyökerét, leveleit. Izületi panaszokban, reuma, köszvény stb esetében jó hatású vízhajtó veseméregtelenítő hatása miatt. Méregtelenítő – tisztító komplexként is alkalmazhatjuk máj – epetisztító hatása miatt.
A paradicsom nagyon hatásos vízhajtó és prosztata problémáknál , betegségekben sikerrel használhatjuk. a petrezselyemnek van még csodálatos vesetisztító hatása (is) ezért tegyük minél több ételünkbe. (Videó

 A csalán levelei a csalán gyökere nagyon jó vesetisztító és méregtelenítő. A nyírfalevél a  nyírfakéreg is a vesére hat. Tavasszal nagyon jól   felhasználhatjuk a nyírfakönnyet a nagyobb nyírfa törzsébe alul belefúrunk beleteszünk egy  műanyagcsövet egy éjszaka alatt 1 – 1,5 liter csodálatos méregtelenítő, vesetisztító folyadékot kapunk !!!  Amibe csak  tudunk tegyünk petrezselyemlevelet csodálatos vesetisztító és veseméregtelenítő hatása van. Az aranyvesszőfüvet ugyancsak a vesénkre fogyaszthatjuk  nagy  haszonnal. A  medveszőlőt és a mezei zsurlót  is használhatjuk bizalommal forrázatként.

vesemeregtelenites

(petrezselyemlevél)

Zöldségeink  közül nagyon jó  a paradicsom. Reumás, izületi  problémás ember rengeteg  paradicsomot egyen nyáron. Mellesleg a  paradicsom csodálatos  hatással van a prosztatára is… A spárga nagyon jó  a vesékre és a hugyhólyagra de inkább  a hölgyeknek. A spárga méregtelenítésben is nagyon jó de húgyúti gyulladásokban is.

Tavaszi metszéskor a szőlő lemetszett  ágakait tegyük befőttes üvegbe összegumizva és egy  idő  után kezd alul gyűlni  a  folyadék ez csodálatos nagy  hatású vesetisztító.. Nyáron együnk  nagyon sok  görögdinnyét természetesen magyar származásút..

Homeopátiás komplex  készítményekben  megemlíteném a Phoenix Solidago -t,   nagyon  jó  vesetisztító, méregtelenítő,  sok  gyógynövény  kivonata..