Férfi-női meddőség okai, kezelése alternatív módszerekkel Miskolc mellett Felsőzsolcán természetgyógyász rendelőnkben

 

Sajnos egyre többet hallunk erről a problémáról a terméketlenség, meddőség a meddő  párok száma egyre növekszik, majdnem mindennapi gond lett.

A fiatalok egyre többet küzdenek ezzel a problémákkal. Nem jön a gyerek, nem sikerül a teherbeesés, egy év, kettő és fogy az ember türelme.

Akkor most lehet próbálkozni.., mondják,,  nagyon nem szeretem ezt a szót, kiég tőle az ember, olyan gépies , futószalag lesz az egész.

Maga az, hogy próbálkozás majdnem egy eleve kudarcra itélt szó.
Régen egy családban nem volt ritka ha nyolc – tíz gyerek született, igenám de a genetika és az erő törvénye alapján a 18. életévet jó ha a fele megérte. Szomorú (de), maradt az erős genetika és ők azt örökítették tovább.

Ma egy gyermektelen, terméketlen párnak a tudomány sokszor gyermeket ,,nemz,,. Megszületik a gyerek 50-60 dkg súllyal,  vajon mit fog ő továbbörökíteni?

A meddőség nem csak női probléma ! Annyira nem, hogy rendelőnkben csak párterápiában foglalkozunk a terméketlenséggel. Orvos-természetgyógyász rendelőnkbe 100 % – ban olyan párok járnak akik már megjártak két – három meddőséggel, terméketlenséggel foglalkozó egészségügyi intézményt és valami miatt baba sosem született.

Az egészségügy nem foglalkozik a megelőzéssel pl. olyan dolgokkal mik okozhatnak terméketlenséget egy hölgynél abban az időben amikor már gyermeket szeretne.. Érdemes megnézni a családokat hol van egy – két gyereknél több gyerek ?

A stressz mint rizikófaktor: sikerül megszületik a baba, védőnő, bölcsőde, óvoda, munkahely, lakás – alig párat írtam és már sok..

Meddő vagyok, azt mondták – mitől kevesebb a spermium számom vagy nincs  életképes spermiumom??  A nőgyógyászat mellett miért nincs férfigyógyászat (?), időszakos kötelező szűrésekkel és már az iskolában felvilágosító előadásokkal!!

A férfiak miért nem akarnak elmenni a megfelelő szűrésekre ha a hölgynek semmi baja?? Vagy csak a nő lehet problémás?? Nagy tévedés!!

Mondta valaki, hogy ne hordjam a zsebemben a mobiltelefont? Milyen  fehérjeport  szedjek ha gyúrok ? (legjobb ha semmit)

Életerős huszon, harmincéves férfiaknak miért sokkal kevesebb az aktívan mozgó spermium?

Fontos az étkezés a nőgyógyászatban és férfigyógyászatban (!)  és a terhesség  a teherbeesésben!! Ki gondolná de igen ! A folyadék mennyisége és minősége meddőségben, terméketlenségnél, nagyon fontos?

Hányszor fázott meg, fel a vesém, hideg kezem lábam, alacsony a vérnyomásom. Ezekre az szokott lenni a válasz, nekem ilyen volt mindig..

Létezik genetikus, öröklött probléma de sokkal több az ,,előéletben,, szerzett meddőséget előídéző, fogantatást gátló dolog.

Terméketlenség, meddőség férfinél, nőnél egyaránt előfordul, manapság az aránya kb.50-50%
Mik növelhetik a spermiumszámot, mert soknál jobb a több , a mozgás, különböző vitaminok, ásványi anyagok, étkezés stb. Ugyanez női meddőségben, hormonproblémáknál más természetes anyagokkal sokszor javítható !

Jöhet a baba illetve, jöjjön a baba, ne féljen a reherbeeséstől amit sokszor mondanak ,,elkezdhetünk próbálkozni,, pár dolog eszembe jut erről de szerintem a próbálkozás a
fásultság melegágya.

A ,, próbálkozásról,, ez jut eszembe…

Szerintem nem kell depresszállni a meddőnek ítélt hölgyet illetve, a nem megfelelő spermiumszámmal rendelkező férjet sem. Természetesen szakember szükségeltetik de az negatív válasz egy párnak, hogy homokszem került a gépezetbe de attól próbálkozzanak.