Édeskáposzta gyomorsavtúltengés ellen

Amint tehetjük nyáron együnk nagyon sok káposztát, a magyar konyha sok elkészítési módot tartogat rá! U vitamint a gyógyszertárban is lahet kapni de nagyon grága, szerintem ez sokkal jobb megoldás.

Nyaranta érdemes egy gyógykúrát tartani. 3 hétig naponta 1 dl káposztalevet igyunk meg ez teljesen rendbeteszi a gyomrunkat. A levet gyümölcscentrifugával készítsük magznknak. Megelőző hatással is tökéletes és gyógyító hatása is nagyon jó a gyomor és bélrendszerre.

Gyógynövényünk a feketeszőlő

Feketeszőlő maga a csoda! Flavonoidok, antioxidáns tartalmú gyógynövényünk. A (Néró, Kunkordi, Otelló, stb) fajta Magyarországon nagyon híres és híresen finomak, egészségesek. Sajnos már alig van belőlük, nagyon nehéz beszerezni.

A szőlő gyógyhatásai: Vizelethajtó vesetisztító, C viamin forrás. Csökkenti a húgysavat a vérben, így a köszényre is pozitív hatása van! a köszvényes betegek étrendjébe be kell iktatni a szőlőt! A szőlőben lévő resveratrol jó gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A gyógynövénynek nagyon jó hatása van a szív érrendszerre is!

Gyógynövényünk a martilapu

A martilapu gyógyhatása: Köhögés ellen, nyák, hututoldó. Más gyógynövényekkel kombinálva alkalmazzuk leginkább, megszárított leveleinek a forrázatát. A virádainak szirmával, vigyázat, nagyon erős hatású! Szigorúan be kell tartani a dozírozását mert nagy adagban erős köhögést eredményezhet.

Cickafarkfű gyógynövényünk

A Cickafarfű csodálatos gyulladáscsökkentő gyógynövényünk, íze keserű ezért van egy kis epehajtó hatása is. alkalmazhathuk, vese hólyag, húgyúti felfázásoknál, nőgyógyászati gyulladásoknál. Szájöblögetőnek is alkalmazhatjuk így gyulladásmál, torokgyulladásoknál. Külsőleg is alkalmazható ülőfürdőnek, aranyérnél valamilyen összehúzó hatású gyógynövénnyel pl diólevél .

Bazsazózsa,pünközsdi rózsa

Szirmai forrázatának gyógyhatása, enyhe nyugtató, relaxáló. Nagyon langyos hőmérsékleten szárítsuk meg, egyébként megbarbarnul a sziromlevél. A gyógynövényünk még szereti párosításkánt a citromfüvet és a komlót. Ők is enyhe nyugatató de nem altató gyógynövényeink.

Gévagomba gyógynövényünk és élelem

A gévagomba mint gyógynövény:

Hatalmas a friss gomba víz és rosttartalma, mint látszik fák törzsén terem. Nagyon jó béltisztító tulajdonságú , szedni csak tavasszal és ősszel lehet. A citromsárga gombák megfeleleőek étkezésre Ami már narancssárga az már kemény fás. Ételreceptem itt olvasd

Bojtorján gyógynövényHasmenés ellen gyógynövényünk

Vadsóska vagy lósóska. mezőkön ártereken előszeretettel terem, rengeretg van. Július végétől szedjük, akkor már rozsdabarna, a képen éretlen állapotban van. forrázatot készítünk belőle, teája nagyon jó hasfogó és nem is rossz ízű. cickafarkfüvet ha keverünk hozzá, harmad arányban, nagyon jó gyulladáscsökkentő, hasmenés elleni teát kapunk. (természetesen nem helyettesíti az orvosi kezelést, vizsgálatot de nagyon jó kiegészítő lehet)
Széleslevelű utifű
Keskenylevelű utifű
Keskenylevelű utifű (lándzsás utifű) gyógynövényünk. Majdnem mindenhol előfordul, talajra nem igényes. Torokgyulladásra, gégegyulladásra nagyon jó a kivonata, forrázata ennek a gyógynövénynek. Mézzel szirupot is készítünk belőle télire, torok és gégeproblémákra. csodálatos gyógynövényünk pedig a legtöbben azt gondolják közönséges gyom.
Papsajtmályva gyógynövényünk
Szöszös ökörfarkkóró


állandó feltöltés alatt..Vesetisztító, vizelethajtó gyógynövényeink

https://www.miskolcitermeszetgyogyasz.eu/vesetisztito-gyogynovenyek/