Természetes gyógynövény terápia és betegségek gyógynövény-kezelése, terápiája Miskolc mellett, felsőzsolcai természetgyógyász rendelőmben.

A gyógynövények-természetgyógyászat őseredete

A gyógynövények, gyógyteák felhasználása az egészség érdekében évezredes múltra tekint vissza. Az emberek megfigyelték az állatokat, hogy különböző betegségeikben milyen fát, gyógynövényt használnak betegségeik ellen.
A gyógynövényeket ezután elkezdték gyűjteni, betegségeik gyógyítására használni. Ekkor „még” csak a természetgyógyászat, avagy a természetes gyógyászat létezett.

Galagonya

Idővel kifejlődött a gyógynövény, illetve a gyógynövény-tudomány kultúrája és terápiája, azaz, hogy milyen betegségre terápia-ként, gyógyításként milyen gyógynövényt lehet alkalmazni.

A gyógynövény-tudománnyal foglalkozókat Magyarországon 1997-ig büntették. Nem ismerték el a gyógynövények, gyógyteák gyógyhatását, terápiáját.

Gyógynövények röviddel ezelőtt

Ezután megszületett a természetgyógyász és ezen belül a gyógynövény, fitoterápia képzés Magyarországon.
A gyógynövények, gyógytea-keverékek számos természetes gyógyhatással bírnak különböző betegségekben.

Cukorbetegség, magas vérnyomás betegség, gyulladások, meddőség, stb. eseteiben, de a stressz okozta problémáknál, pánikbetegségben is segítséget nyújtanak.

Fontos, hogy a természetgyógyász a gyógynövény-terápia kezelés során nem a tünet megszüntetésére törekszik, hanem a tünet okait keresi.
Az egészség minden előtt! A természetgyógyászat által alkalmazott gyógytea, gyógynövények az orvosi kezelést kiegészítik, a betegség folyamatát lerövidítik.

A gyógynövények felhasználása

Felsőzsolcán, Miskolc határában, orvos-természetgyógyász rendelőnkben többféle gyógynövény-kezelést alkalmazunk.

A terápiák menetét a  természetgyógyász megbeszéli a beteggel, meg attól függően, hogy milyen terápia, kezelés szükséges az egészség elérése érdekében.

A gyógynövények megvásárolhatók a gyógynövény-boltokban, otthon is termeszthetők. Fontos, hogy terápiás jelleggel naponta fogyasszunk gyógyteákat. Pár gyógynövény-ből kellő ismerettel már gyógyteát, gyógytea-keveréket állíthatunk össze.

Ezek alkalmasak kezelésre, megelőzésre, állapotfenntartásra.
S a természetes életmód és az egészség megtartására.
Felsőzsolcai orvos – természetgyógyász rendelőnkben sok fajta betegséget kezelünk természetes úton gyógynövény-terápiákkal.

Kovács Sándor természetgyógyász, Gyógyforrás Természetgyógyászat Felsőzsolca