Reflexológia – talpreflexmasszázs, talpmasszázs..

 

A reflexológia mint gyógymód, gyógyító módszer már ősidők óta használt gyógymód, csak akkor nem reflexológia volt a neve.
Őseink megfigyelték az állatokat amint dörzsölték tagjaikat fákhoz, kövekhez, földhöz, ezt egy idő múlva ők is gyakorolták egymáson, mint a reflexológia kezdetleges formáját.

A talp reflexpontjait  masszírozva minden szervünket el tudjuk érni illetve minden szervünkre  tudunk  pozitív hatást  gyakorolni. A talpreflexológiai kezelés – gyógyítás a  talpunkon elhelyezkedő reflexzónák masszírozásán keresztül  feti  ki  jótékony hatását.  A kezelések alkalmával használunk gyógynövényes síkosító  krémeket ezzel is növelve a  hatást..

Talpreflexzónák  


 

A talpon, a lábfejen, a tenyéren a kézháton, a nyelven, a skalpon(fejbőr) találhatók reflexzónák. Ezek mindegyike kapcsolatban van egy – egy szervünkkel.

Rengeteg problémán, betegségen segít a talpmasszázs, természetesen ha avatott ember kezével történik a masszázs.
Többek között allergiák, gyomor és bélrendszeri betegségek, tüdő és légzőszervi betegségek esetén, izületi problémák,sérvek, ivarszervi problémáknál is ajánlott gyógymód, gyógyító terápia.

Immunrendszeri betegségek, húgyúti és vesebetegségek, gyomor – bélbetegségek esetén is próbáld ki a reflexológia, talpmasszázs által nyújtott gyógyító hatásokat.

Különböző meddőséget okozó problémánál is sikerrel alkalmazható sikerrel meg tudjuk  célozni  a  petefészkeket a méhet Lehet mondani, majdnem minden betegséget okainál lehet megragadni, kezelni a talpreflexológia módszereivel. Természetesen, itt is tudni kell hol vannak a természetgyógyászat, reflexológia határai !

A természetgyógyászat együtt alkalmaz több terápiát, mindig azt amelyik a legcélravezetőbb és hatékonyabb. A talpmasszázs-t, reflexológia-t sokszor együtt alkalmazzuk gyógynövényterápiákkal, moxa, köpölyterápiákkal, széndioxid értágító kezelésekkel, szaunával, hangtálakkal mindig azzal amit megkíván a gyógyulás.

Nagyon fontos,hogy a reflexológia módszereivel a betegségek oki szinten kezelhetők és gyógyíthatók
A reflexológiai állapotfelmérés során összegezzük a tüneteket az elváltozásokat és komplex kezelési tervet dolgozunk ki. A kezelési terv alapján természetgyógyászati kezeléssorozatba kezdünk és így haladunk tovább..

A reflexmasszázsban még egy fontos dolog, hogy fájdalommentes, illetve a blokkolt zónák érzékenyek eleinte. A terapeuta természetesen tudja mekkora a páciens fájdalomküszöbe és nem okoz neki fájdalmat!
Itt az a fontos, hogy gyerekeket is egész kicsiny kortól sikeresen kezelünk! A gyerekek szeretik és nagyon élvezik a talpreflexmasszázst és nagyon hatásos nekik. Az a cél, hogy a gyerek ne féljen a reflexmasszázs kezeléstől, mert ha igen eleve kudarcra van az ítélve.

Talpmasszázs kezelés előtt jó hatású meleg lábfürdőt venni, ez megpuhítja a talpat, könnyebben érezhetők a reflexzónák. Az illusztráción látható milyen sok terület különíthető el a talpon, látszik a belső szerveink elhelyezkedése..
Sokan azt gondolják, hogy a reflexmasszázs, csiklandós és ezért nem vállalkoznak a kezelésre. Ezt a tévhitet el kell oszlatnom , több mint két évtizedes munkámra visszatekintve még nem volt olyan aki a reflexmasszázs hatására nevetésben tört volna ki.
Talpreflexológia kezelésekre várunk Miskolc határában lévő felsőzsolcai orvos-természetgyógyász rendelőnkben ..